Våra engagemang

Engagemang i coronakrisen 2020

Under våren har vi skänkt 500.000 kronor till olika organisationer som kämpar i dessa tider mot corona på ett eller annat sätt

Räddningsmissionen Göteborg

Många hemlösa i Göteborg är extra utsatta i dessa tider och har inte möjligheten att tvätta händerna flera gånger per dag. Tack vare Räddningsmissionen kunde de göra små kit med vatten, tvål och papper som de fick med sig när de hämtat morgonkaffet på ett av fiken i stan som varje dag bjuder på kaffe. Möjligheten att tvätta händerna och hålla sig rena blev nu mycket lättare.

Tack Maria och Lars för ert tips!

Se intyg

WeFightCovid

Vi är glada att kunna hjälpa svenska sjukvården som står inför en nationell kris och behöver all hjälp den kan få. WeFightCovid mobiliserar privatpersoner och företag för att stötta svensk sjukvård att slåss mot coronaviruset. Läget är allvarligt och alla kan hjälpa till. Transport, matlådor, skyddsutrustning mm.

Tack Anders för ditt tips!

Se intyg

BRIS

Vi valde att stödja BRIS i dessa tider då många barn som är utsatta blir ännu mer utsatta. BRIS kämpar varje dag för ett bättre samhälle för barn. Samtalen till BRIS har ökat med 30 procent under corona och samtalen om våld i hemmet har ökat med 50 procent. Om vi kan vara med och bidra till att fler kuratorer kan anställas för att finnas där för dessa barn gör vi mer än gärna det.

Tack Jonas och Helena för ert tips!

Se intyg

Her House

Våld i nära relationer riskerar att öka när familjer tvingas isolera sig i hemmet på grund av Corona. Trycket på kvinnojourer och kriscentrum ökade i samband med detta och det var då Her House startades. Vi är glada att kunna hjälpa till i att bistå kvinnojourer med boende via Her House och Nordic Choice ifall att dessa skulle bli överfulla. 

Tack Marika och Jonas för ert tips!

Se intyg

SOS Children’s Villages Finland

När alla sattes i karantän i Finland fick barn och unga vara hemma och studera på distans. De barn som bor i familjer där de utsätts för fysiskt och psykiskt våld får det jobbigt och då finns SOS barnbyar här för att hjälpa.

Tack Kirsi för ditt tips!

Se intyg

Kvinnojouren Österåker

Våld i nära relationer riskerar att öka när familjer tvingas isolera sig i hemmet på grund av Corona. Kvinnojouren i Österåker blir en trygghet man kan vända sig till om det skulle behövas.

Tack Mattias för ditt tips!

Se intyg

Blå Kors

Att många barn tvingats vara isolerade med alkoholiserade föräldrar är en fruktansvärd jobbig situation. Blå Kors Norge kämpar extra hårt i dessa tider för att kunna hjälpa till på alla möjliga sätt för att stötta dessa barn.

Tack Espen för ditt tips!

Stockholms Stadsmission

Verksamheten ställdes om för att på bästa sätt kunna hjälpa sina besökare. Äldre som inte längre kunde komma för att äta till St Paul fick istället hjälp med hemkörning, matlådor och matkassar delas ut. Det är viktigt att vi värnar om varandra.

Tack Johan och Julia för ert tips! 

Se intyg

Göteborgs Stadsmission

Corona-viruset har många av besökarna hårt. En del bor väldigt trångt eller har inte råd att handla lunch till barnen som är hemma från skolan blir extra utsatta. Stadsmissionen finns där och hjälper till på bästa sätt genom hemkörning av matkassar, den dagliga brödutdelningen sker nu istället utomhus och matlådor delas ut till som inte kan gå in i S:t Johanneskyrkan och äta.

Tack Lars för ditt tips!

Se intyg

Ung Norge

Barn och unga som lever i fattigdom i Norge har det extra svårt i denna utsatta situation när skolor var stängda. Under påsken hjälpte de till med lunchpaket och påskägg till barnen. Och att bara finnas där som ett stöd för de som behöver både via telefon eller chatt.   

Tack Elisabeth för ditt tips!

Kvartershuset

Många äldre sitter isolerade på grund av corona och för att hjälpa dessa har det köpts in en cykel så de kan cykla ut med mat. De har även gjort utomhus aktiviteter för de äldre som behöver få komma ut och röra lite på sig.

Tack Sébastien för ditt tips!

Se intyg

Folkehjälpen

I maj öppnades en telefon och online linje för rådgivning för utsatta familjer och barn som upplever svårigheter i vardagen på grund av pandemin. Även annan hjälp och stöd tillhandahåller dom under dessa svåra tider.

Tack Sébastien för ditt tips!

© Vinci Foundation 2022