Hur du anmäler intresse

Så här enkelt kan du engagera dig

1. Intresseanmälan

Skicka in en intresseanmälan med kort information om organisationen du vill hjälpa.

2. Vi kontaktar dig

Vi kontaktar dig och diskuterar hur vi tillsammans skulle kunna hjälpa organisationen.

3. Urval

VINCI Foundation väljer ut de projekt som kommer stöttas under 2021 och stöttar de anställda som engagerar sig.

Skicka intresseanmälan

Viktiga datum

1 januari

Öppnar vi för ansökningar. Alla anställda kan skicka in sina intresseanmälningar

31 Mars

Stänger anmälan. Vi kommer höra av oss till er som har skickat in tips.

Juni

Projekten drar igång.

Organisationer vi söker

VINCI ser brett på hur organisationer kan förbättra samhället. I år fokuserar vi på organisationer som kan hjälpa människor in i arbete. Det innebär långt mycket mer än arbetsförmedlare. Det inkluderar initiativ som bidrar med läxhjälp, självförtroende-byggande insatser, stöd för entreprenörskap och mycket mer.

Är du osäker på om den organisationen du vill stödja möter kriterierna? Skicka in en intresseanmälan så utforskar vi tillsammans hur VINCI kan stödja din sak.

Hur du kan engagera dig

Det finns många sätt att engagera sig för att hjälpa folk in i arbete. Nedan listar vi några exempel för att sätta igång dina tankar.

Exempel 1

Läxhjälp

Du kanske är en IT-tekniker som vill hjälpa Mattecentrum med bättre utrustning. VINCI Foundation skulle då kunna ge ekonomiskt bidrag till att köpa in nya datorer, som du sedan installerar och hjälper eleverna att komma igång med.

Exempel 2

Entreprenörskap

Orten.io hjälper människor från alla bakgrunder in i entreprenörskap. Du som affärsutvecklare skulle kunna sätta upp en föreläsningsserie för medlemmarna. VINCI Foundation hjälper till med lokal och utrustning, så att upplevelsen blir så bra som möjligt.

Exempel 3

Självförtroendebyggande insatser

Pink Programming stöttar tjejer som vill börja programmera. Om du har kodkunskaper så kan du engagera dig som volontär och lärare. VINCI Foundation kan bidra med kostnaden för ett kodläger där medlemmarna kan lära sig under sommarlovet.

Exempel 4

Språkhjälp

Talar du flera språk och vill hjälpa andra att lära sig svenska för att kunna ta steget in på arbetsmarknaden? Då kan du engagera dig i Kompis Sverige, en organisation för att föra samman nya och etablerade svenskar.

Exempel 5

Mentor

Många personer flyttar till Sverige med stora kunskaper inom arbetsområden, men utan möjlighet att ta sig in på arbetsmarknaden. Genom organisationen Nema Problema kan du bli mentor åt någon som har drivkraften, men behöver några råd på vägen.

Exempel 6

Något helt annat

Tanken med VINCI Foundation är att initiativet ska komma från de anställda på VINCI, så se dessa exempel som tanke-startare. Det viktigaste är att det sker genom en ideell organisation och att du själv vill engagera dig med tid eller kunskap

© Vinci Foundation 2020